Zeeduivel overgoten met tapenade (voorgerecht voor 6 personen)

06 november 2017, 22:17 uur

6          x          75 gr. Zeeduivel, zeewolf (stevige witvis)

2          eetl.     Olijfolie

Peper en zout uit de molen

2          x          trostomaat (kleine blokjes)

¾         x          rode paprika (kleine blokjes)

½         x          courgette (kleine blokjes)

150      gr.        Rode pesto

2          eetl.     Olijfolie

Peper en zout uit de molen. Groene pesto voor garnering

 

Bereiding:

Verwarm een grote pan met olijfolie, kruid de vis met wat peper en zout en bak deze in ongeveer 1 a 2 minuten licht bruin. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten, paprika, en courgette in zo klein mogelijke stukjes/blokjes (brunoise). Meng dit met de rode pesto, olijfolie, zout en peper en verdeel dit over de stukjes vis. Leg de stukjes vis op bakpapier (voor in de oven) en bak af in 10 minuten op 175 graden. Verdeel de gebakken stukjes vis op borden en lepel er wat groene pesto omheen.

 

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.