Geschiedenis

RTV LOVE is de lokale omroep van de Gemeente Edam-Volendam.

Sinds 1985 verzorgt de Lokale Omroep Volendam Edam radio en televisie uitzendingen in de gemeente Edam-Volendam. De omroep is in de loop der jaren uitgebreid met Tekst-TV (1993), Teletekst (1999) en een website (1999).
De omroep beschikt o.a. over een 2 tal radiostudio’s, een RTV studio, 2 digitale montagesets en een online lineare montage opstelling. In totaal zijn er meer dan 50 vrijwilligers actief bij de omroep.

Radio

De Lokale Omroep Volendam Edam maakt al meer dan 20 jaar spraakmakende en veelbeluisterde radioprogramma’s voor de Gemeente Edam-Volendam. Dit gebeurd vrijwillig door meer dan 30 mede-werkers, onder de naam LOVE Radio.

Met bijna iedere werkdag LIVE programma’s en in het weekend de hele dag LIVE programma’s is de LOVE het best beluisterde lokale radiostation van mooi en groot Waterland.

LOVE Radio besteed met culturele, educatieve en informatieve programma’s aan vele doelgroepen aandacht.

LOVE Radio is via 106.6FM in de ether van Groot Waterland en nog ver daarbuiten te ontvangen. Daarnaast zijn wij op de kabel van de gemeente Edam-Volendam te ontvangen via de frequentie 93.1FM.

Televisie

LOVE Televisie zendt regelmatig spraakmakende programma’s en reportages uit op kanaal 22+ van het kabelnet in de gemeente Edam-Volendam.

Naast de eigen programma’s geeft de LOVE externe organisaties de gelegenheid om tv-programma’s aan te bieden. Een goed voorbeeld hiervan is: Full Motion, een groep enthousiaste jongeren die verschillende culturele activiteiten in de omgeving verslaat en tevens een filmprogramma verzorgen.

Worden er door LOVE TV geen programma’s uitgezonden en maakt men bij LOVE Radio een live uitzending dan hebben de presentatoren van LOVE Radio de mogelijkheid om in de studio’s van LOVE Radio de camera’s te activeren waardoor u de mogelijkheid heeft live mee te kijken – Radio kijken – naar de productie van deze programma’s.

LOVE Tekst

De Lokale Omroep Volendam Edam verzorgt in eigen beheer een kabelkrant. Deze kabelkrant voorziet de inwoners van Edam/Volendam van lokaal, gemeentelijk, cultureel, en sport nieuws.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.