RTV L.O.V.E. is de lokale omroep van de Gemeente Edam-Volendam.

Sinds 1985 verzorgt de Lokale Omroep Volendam Edam radio en televisie uitzendingen in de gemeente Edam-Volendam. De omroep is in de loop der jaren uitgebreid met Tekst-TV (1993) en een website (1999). De omroep beschikt o.a. over een tweetal radiostudio’s, een RTV studio, twee digitale montagesets en een online lineaire montage opstelling. In totaal zijn er meer dan 50 vrijwilligers actief bij de omroep.

Radio

De Lokale Omroep Volendam Edam maakt al meer dan 20 jaar spraakmakende en veelbeluisterde radioprogramma’s voor de Gemeente Edam-Volendam. Dit gebeurd vrijwillig door meer dan 30 medewerkers, onder de naam L.O.V.E. Radio.

Met bijna iedere werkdag LIVE programma’s en in het weekend de hele dag LIVE programma’s is de L.O.V.E. het best beluisterde lokale radiostation van mooi en groot Waterland.

L.O.V.E. Radio besteedt met culturele, educatieve en informatieve programma’s aan vele doelgroepen aandacht.

L.O.V.E. Radio is via 106.6FM in de ether van Groot Waterland en nog ver daarbuiten te ontvangen. U kunt ons ook beluisteren middels digitale radio. Dit kan via internet (apps als JUKE en TuneIn), onze eigen RTV L.O.V.E app, via de live button op onze website, DAB+ of digitaal via Ziggo. Op Ziggo is L.O.V.E radio digitaal te ontvangen op kanaal 914 en L.O.V.E TV op kanaal 39. KPN radio 1139 en KPN tv 1439. Odido 2001 en Odido tv 809. Trined 890 en Trined tv 523

Televisie

L.O.V.E. Televisie zendt regelmatig spraakmakende programma’s en reportages uit op de volgende digitale kanalen: Ziggo 39, KPN 1439, Odido 809 en Trined 523.

Naast de eigen programma’s geeft de L.O.V.E. externe organisaties de gelegenheid om tv-programma’s aan te bieden.

Worden er door L.O.V.E. TV geen programma’s uitgezonden en maakt men bij L.O.V.E. Radio een live uitzending dan hebben de presentatoren van L.O.V.E. Radio de mogelijkheid om in de studio’s van L.O.V.E. Radio de camera’s te activeren, waardoor u de mogelijkheid heeft live mee te kijken – Radio kijken – naar de productie van deze programma’s.

L.O.V.E. Tekst

De Lokale Omroep Volendam Edam verzorgt in eigen beheer een kabelkrant. Deze kabelkrant voorziet de inwoners van Edam-Volendam van lokaal, gemeentelijk, cultureel, regionaal en sport nieuws.