Ingrediënten
320 gram Kalfsribeye (gebraden en dun gesneden)
1 doosje Rucola (± 80 gram)
½ Citroen
Olijfolie
125 gram Tonijn (uit blik)
100 gram Sesamdressing
2 stuks Ansjovisfilet (fijn gesneden)
Sesamzaadjes
Peper en zout uit de molen
Ei
1 theel. Mosterd
½ theel. Zout
2 eetl. Azijn of citroensap
3 dl. Zonnebloemolie
Peper
Bereidingswijze
Doe het ei, mosterd, zout en azijn in de kom. Houd de kom scheef en schenk de olie voorzichtig langs de kant in de kom zodat de olie en de eierbasis goed gescheiden blijven. Plaats de staafmixer met de kop op de bodem in de eierbasis en zet de mixer aan.
Beweeg de staafmixer langzaam op en neer zodat een dikke witte mayonaise ontstaat. Trek de staafmixer voorzichtig omhoog zodra de olie is opgenomen. Breng op smaak met wat peper. Verdeel de kalfsribeye over 4 borden, maak de rucola op smaak met wat citroen en olijfolie. Meng de tonijn met de sesamdressing, breng deze op smaak met de ansjovisfilet en de peper en zout. Garneer het bord verder met de sesamzaadjes.