Vitello Tonato Vanaf 4 personen

07 februari 2020, 22:16 uur

Ingrediënten

320      gram    Kalfsribeye (gebraden en dun gesneden)

1          doosje  Rucola (± 80 gram)

½                     Citroen

                        Olijfolie

125      gram    Tonijn (uit blik)

100      gram    Sesamdressing

2          stuks    Ansjovisfilet (fijn gesneden)

                        Sesamzaadjes

                        Peper en zout uit de molen

                        Ei

1          theel.   Mosterd          

½         theel.   Zout

2          eetl.     Azijn of citroensap

3          dl.        Zonnebloemolie

                        Peper

Bereidingswijze

Doe het ei, mosterd, zout en azijn in de kom. Houd de kom scheef en schenk de olie voorzichtig langs de kant in de kom zodat de olie en de eierbasis goed gescheiden blijven. Plaats de staafmixer met de kop op de bodem in de eierbasis en zet de mixer aan.

Beweeg de staafmixer langzaam op en neer zodat een dikke witte mayonaise ontstaat. Trek de staafmixer voorzichtig omhoog zodra de olie is opgenomen. Breng op smaak met wat peper. Verdeel de kalfsribeye over 4 borden, maak de rucola op smaak met wat citroen en olijfolie. Meng de tonijn met de sesamdressing, breng deze op smaak met de ansjovisfilet en de peper en zout. Garneer het bord verder met de sesamzaadjes. 

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.