(Recept voor vier personen)

1 kg tomahowk (Rijn, Maas, ijselrund-Belgische blauwe)

Roomboter

Dalmationrub

CHIMCHURRIE:

1/4 bosje Koriander

1/4Plattepeterselie

1/4 Kervel

1 teentje Knoflook 

1/4 Rode peper

1/4 Groene peper

1eetl. Dalmation rubOlijfolie


Bereiding: 

Kruid het stuk vlees van te voren met dalmation rub (grof peper en zout). Verwarm een grote pan op het vuur. Doe hier een flinke klont roomboter in en leg meteen de tommmahowk hier bij, bak deze in 10 minuten mooi bruin.

Leg even in de oven op een temperatuur van rond de 100 graden en breng naar een kernthemperatuur van 55 graden. Maak ondertussen de chimmichurrie  . Snijdt en hak alles zo fijn mogelijk en giet hier ongeveer 300 ml olijfolie bij. Breng op smaak met wat van de dalmationrub (peper en zout uit de molen). Neem het vlees uit de oven en snijdt het in dunnen plakjes. Kruid eventueel nog naar smaak. Serveer met een mooi stuk stokbrood en chimmichurrie saus.