Ingrediënten

2               hele                         Lamsracks

6               hele                         Sjalotjes (gepeld en in reepjes)

4               teentjes               Knoflook (fijn geperst)

16            takjes                     Tijmblaadjes

1               eetl.                        Mosterd

1               eetl.                         Bruine suiker

1               eetl.                        Azijn

2               eetl.                        Roomboter

Olijfolie

Peper en zout uit de molen

Bereiding

Bestrooi de lamsracks met peper en zout uit de molen. Wrijf ze daarna in met mosterd en bruine suiker. Verwarm wat olijfolie en bak de lamsracks in 15 minuten rondom mooi bruin. Bak de laatste 5 minuten 2 eetlepels roomboter mee. Doe de lamsracks vervolgens ± 20 minuten in de oven op 90 graden, naar een kern van 55 graden. Bak in de resterende olie de sjalotjes 4 minuten en doe de laatste minuut de knoflook en tijm erbij. Blus af met een eetlepel azijn en giet dit over de lamsracks. Snij aan tafel en serveer er garnering naar keuze bij.