Kalfskotelet, ravioli, tomatensaus en paddenstoelen

07 oktober 2018, 18:47 uur

Vanaf 4 personen

Ingredienten
  • 4x 250 gr. kalfskotelet
  • 4 eetl. roomboter
  • 900 gr. verse ravioli (naar keuze)
  • 250 gr. gemengde paddenstoelen (kastanje, shiitake, cantharellen enz.)
  • 400 gr. groene asperges
  • Olijfolie
  • Peper en zout uit de molen
  • Tomatensaus:
  • ½ x ui (gesnipperd)
  • 1 x teen knoflook (fijn gesneden)
  • 100 ml. olijfolie
  • 350 gr. (pruim) tomaten (of blik tomaten, blokjes)
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 2 eetl. ketchup
  • 2 x takjes oregano en tijm (gebruik alleen de blaadjes)
  • ½ x kipbouillon blokje
  • Citroensap
  • Tabasco
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Maak eerst de tomatensaus, ontvel de tomaten door middel ze enkele seconden in het kokende water te laten zakken. Snijd deze aan kleine blokjes. Dit hoeft natuurlijk niet met een blikje. Neem een grote pan verwarm deze met wat olijfolie fruit hier enkele minuten de ui en knoflook zodat deze licht kleurt.

Doe hier dan de tomatenblokjes bij en voeg de gembersiroop, bruine suiker, ketchup, oregano en tijm en kipbouillon blokje hier ook meteen aan toe. Laat dit sausje 10 minuten koken en breng dan verder op smaak met het citroensap, tabasco en peper en zout. Bak de paddenstoelen met wat zout en peper in olijfolie. Schil de groene asperge en kook deze beetgaar in 5 minuten.

Kruid de koteletten van te voren met zeezout en vers gemalen peper, zodat de smaak kan intrekken, vocht verlies is minimaal. Bak de kalfskoteletten in een ribbelpan (voor een ruitje) met roomboter. Doe dit in ongeveer 8 minuten. (afhankelijk van de dikte). Laat na het bakken de koteletten met wat folie over de pan 5 minuten rusten.. Kook de ravioli in ruim water met wat zout en olijfolie zodat deze niet gaat plakken. Zie verpakking voor hoe lang deze gekookt moet worden. Breng de tomatensaus aan de kook en serveer.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.