Herfststampotje

27 september 2018, 12:28 uur

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

  • 350 gr. Sperziebonen (schoon en gehalveerd)
  • 350 gr. Wortelen (schoon en schuin door drieën)
  • 350 gr. Prei (in ringen gesneden)
  • 700 gr. Aardappelen
  • 4 x saucijsjes (uit de darm)
  • ½ ltr. Groenten bouillon
  • 2 eetl. Bladselderij
  • 2 eetl. Roomboter
  • 1 theel. Nootmuskaat

Bereidingswijze

Bak de groenten 5 min aan met een eetlepel roomboter in een grote braadpan. Voeg hier de aardappel aan toe en vul aan met de groentebouillon. Kook dit mengsel ongeveer nog 20 min met de deksel half op de pan. Haal ondertussen de saucijsjes uit hun velletje (darmpje) en bak dit rul in een pan zonder boter. Als de aardappels gaar zijn kan het meeste vocht af gegoten worden, laat nog een beetje in de pan. Doe hier nog een eetlepel roomboter bij, nootmuskaat, bladselderij en de rul gebakken saucijsjes en roer dit voorzichtig met spatel door elkaar. (niet stampen)

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.