Carpaccio met chimichurri

01 september 2018, 13:00 uur

Recept voor 4 personen

Benodigdheden

  • 600      gram (Haas)biefstuk-
  • 2          eetlepels    Roomboter-
  • Zout en peper uit de molen
  • Chimichurri
  • ½         bosje koriander
  • ½         bosje oregano
  • ½         bosje platte peterselie
  • 1          teentje knoflook
  • 1          hele  Jalapeno peper
  • ¼         Rode peper
  • Peper en zout
  • 200      ml       Olijfolie
  • 2          eetlepels   rode wijn azijn
  • 1          eetlepel honing
  • 1          doosje Rucola
  • Garnering 4 eetlepels   cashewnoten
  • 4          theelepels sesamzaad gepoft

 

Bereiding:

Draai voor de chimichurri alle ingrediënten glad in de keukenmachine. Grill het vlees op de BBQ of bak die biefstuk bruin aan alle kanten en breng naar een kerntemperatuur van 55 °graden. Laat het vlees vervolgens afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Neem vier borden, leg hier een handje rucola op en druppel daar wat chimichurri op. Snij het vlees in dunne plakjes, verdeel dit over de sla en druppel er wat chimichurri op. Breng eventueel op smaak met peper en zout en bestrooi het met de cashewnoten en sesam. Dat wordt weer smullen!

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.