Lamsbout

Botje in zijn geheel uit de lamsbout verwijderen, snijd vervolgens de stukje vel eraf. Wrijf de lamsbout op de plek waar het bot zat in met mosterd en de zelfgemaakte pesto. Bestrooi de lamsbout met wat zout, stop er wat tijm tussen en bind vervolgens het vlees. Het opbinden van het vlees is belangrijk omdat het vlees dan gelijkmatig gaart. Gaar de lamsbout naar een kerntemperatuur van 62 graden. 

Pesto

Om pesto te maken heb je pijnboompitjes nodig. Rooster de pijnboompitjes kort. Houd ze een beetje in beweging, dan krijgen ze een mooie bruine kleur. 

Daarnaast heb je knoflook en basilicum nodig. Voor deze pesto gebruik je een teen knoflook. Voeg wat zout en olie toe en meng alles door elkaar. 

Ik heb de pesto nu expres wat dikker gelaten, zodat deze niet uit de lamsbout druipt. 

Risotto

Snijd ui, sjalot, wat knoflook en champignons fijn. Bak dit vervolgens in de pan. Voeg de risotto rijst toe en daarna pas de knoflook. Dit doe ik bewust iets later, anders wordt het bitter. Giet wat wijn in de pan en laat het zachtjes koken. Snijd vervolgens de wortel en voeg deze samen met wat bouillon toe aan de risotto. Roer als laatste de crème fraîche door de risotto.

De risotto is nu klaar om opgemaakt te worden. 

Rasp de Parmezaanse kaas en serveer dit bij de risotto, de zelfgemaakte pesto en wat doperwten. Serveer met een plakje lamsbout.