Toch maar weer eens die heerlijke paddenstoelensoep. Afgelopen weekend hebben mijn vader en ik een 4 gangen diner gegeven in onze kookstudio. Bij binnen komst werden onze gasten verrast met een amuse en een glaasje bubbels. Het was natuurlijk wel de bedoeling dat zij zelf hun eigen gerechten bereiden. Daarom mochten zij een trio van verschillende soorten carpaccio maken. Vervolgens een bospaddenstoelensoep, die weer fantastisch smaakvol bleek te zijn. En als hoofdgerecht ossenhaas met pepersaus want we blijven toch gewoon slager. En als dessert hadden wij gekozen voor een gouwe oude de crêpe Suzette. Het bleek een zeer succesvolle avond met de nadruk op vol. En daarom hopen wij dit in de toekomst meer te kunnen doen.

Bospaddenstoelensoep met gerookte kip

Benodigdheden/Ingrediënten

50 gr. Patent bloem

40 gr. Roomboter

0,750 ltr. Kip bouillon (of 2 tabletten)

0,200 ltr. kookroom

200 gr. Gemengde bospaddenstoelen (kastanje champignon,  oesterzwam, cantharel)(liefst 3 verschillende soorten paddenstoelen)

125 gr. Gerookte spekjes

½ x Ui (aan reepjes geneden)

1 x Lente ui (voor garnering)

200 gr. Gerookte kip (in reepjes gesneden)

Peper, zout  om de soep mee op smaak te brengen.

 

Bereidingswijze:

 

Bak de ui, spekjes en de bospaddenstoelen even kort aan. Doe dit met een bakpan zonder boter ( in het vet van de spekjes).

Zet dit even opzij en neem dan een grote soep pan waar minsten 1 ½ liter soep in kan.

Neem de roomboter en laat deze zo smelten dat het vocht verdampt en de boter niet bruin word. Voeg de bloem toe en meng deze met een spatel door elkaar.

Als dit mengsel goed door gewarmd is, kunt u beetje bij beetje de bouillon toe voegen. Dit moet in het begin zeer rustig gebeuren anders krijg je klontjes of wat nog erger is: hij gaat schiften.

Als de bouillon er door zit kan de kookroom er door met de gebakken bospaddenstoelen, spekjes,  ui en de gerookte kip.

Garneer het geheel af met schuin afgesneden lente ui. Breng op smaak met de peper, zout.