Piepkuiken. 

Piepkuikens, daar zit ontzettend veel smaak in! Deze wordt op het rooster gerookt en gegrild. Van de boutjes, daar maakt Niels lolly’s van. Het onderste gedeelte moet je weg krabben. De kip lolly’s, die rol je door de rub (kruidenmelange) heen. Van die lolly’s kun je een mooie snack voor tussendoor maken. Leg deze vervolgens op de BBQ (kolen). De kippetjes geeft Niels nog een rooksmaak. Dit doet hij met houtsnippers, die hij eerst even vochtig maakt. Zodat er nog een echte BBQ-smaak aan de piepkuikens komt. Door de houtsnippers vochtig te maken vliegen de houtsnippers niet te snel in brand, maar geven ze wel die ideale rooksmaak af. Hij gebruikt hiervoor houtsnippers van beukenhout. Als de piepkuikenlolly’s klaar zijn, haalt Niels deze nog even door de BBQ saus. De lolly’s verwarmt hij vervolgens nog even kort op de BBQ. De saus gaat dan namelijk heerlijk karamelliseren. 

Kalfszwezerik. 

Niels gebruikt de Campingaz BBQ op gas om de kalfszwezerik te maken. Zwezerik is orgaanvlees en dat heeft een hele zachte structuur. Niels paneert de zwezerik met paneermeel en gaat deze kort bakken. Hij gebruikt bewust de gas BBQ hiervoor, want als hij dit op een normale BBQ zou doen dan blijft het plakken en krijgt hij het waarschijnlijk niet meer netjes van het rooster af. 

Groenten. 

Van de groenten gaat Niels een groenten/kipboullion maken. Ondertussen roken de kippetjes op de BBQ. Zometeen voeg je het allemaal samen in de pan op het vuur. Snijd alle groenten in kleine blokjes. Niels gebruikt knolselderij, ui en prei. Niels hangt de pan boven het vuur en gaat de groenten grillen. Bij deze groenten gooit hij een BBQ biertje van Wild Mill. Niels grilt de asperges, de gele en groene courgette even kort op de BBQ. 

Nu alles klaar is, is het tijd om het bord op te maken. Niels begint met de kalfszwezerik en legt daaromheen de gegrilde groenten. De lolly’s en het stoofpotje serveert Niels apart.

Eet smakelijk!