Visburger

20 mei 2020, 11:06 uur

Met drie soorten vis en een frisse Oosterse salade. (voor 4 personen)

Benodigdheden

  • 4 x Brioche hamburger Broodje
  • 300 gram Kabeljauw
  • 6 x Coquilles
  • 6 x Langoustine
  • 1 Ei
  • 1 eetl. Paneermeel
  • 1 x Rode peper
  • 2 x Limoen 
  • 500 gram Gemengde rucolamix
  • 2 x Komkommer
  • 1 x Tomaat
  • Mirin
  • Sake
  • Miso
  • Sushi-azijn
  • Hoisin
  • Sojasaus

Bereiding

Visburger

Maak de kabeljauw schoon en snijd alles in kleine stukjes. Hak de gamba’s en de coquilles klein en voeg alle fijn gesneden vis bij elkaar in een kom. Voeg daarna het ei toe voor extra binding, gevolgd door wat miso en sushi-azijn en tot slot wat paneermeel. Meng dit alles en vorm deze tot een mooie ronde (vis)burger. 

Leg de burgers met wat olie op de BBQ. Het bereiden van een burger kan het best op de BBQ-plaat. En wanneer je een krokant broodje wilt, leg deze dan ook even een paar minuten op de BBQ. 

Salade

Maak de salade aan met sake en sushi-azijn. Snij de komkommers klein en voeg de sla en gesneden tomaat toe. Doe er tot slot wat suiker bij.

Saus

Meng wat Hoisin met limoensap en sojasaus.

Leg de visburger op het broodje. Voeg de saus er aan toe en serveer de burger met de salade, wat gesneden rode peper en limoen partjes.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.