Ingrediënten:(Voorgerecht voor 4 personen

  • * 2 kg mosselen
  • * 1 glas witte wijn
  • * 200 ml kokosmelk
  • * 1 rode peper
  • * Bosje verse koriander
  • * 5 cm gember
  • * 1 limoen
  • * 1 ui
  • * 2 eetlepels vissaus
  • * 2 tenen knoflook
  • * 1 paprika
  • * Scheut olie (sesam)

Bereiding:Snijd de ui, gember, rode peper heel fijn, hak de knoflook in kleine stukjes. Verwarm een grote pan op hoog vuur. Giet hier een flinke scheut sesamolie in. Bak of fruit de ui hier heel kort even in en doe er de knoflook bij. Roer heel kort even door en doe er de mosselen bij, blus met de vissaus en glas witte wijn naar keuze.

Doe er de kokosmelk bij en laat op hoog vuur door koken. Strooi de gember en paprika erbij en roer goed door. Als de mosselen open gaan staan zijn ze goed. Garneer met de koriander en in partjes gesneden limoen. Serveer met een stuk stokbrood en sausje naar keuze.