Frank de Boer en Andries Jonker in De Aftrap

04 november 2022, 11:15 uur

Vrijdag 4 november 18.00 uur presenteren Jack Mühren en Edward Dekker weer een nieuwe aflevering van De Aftrap op L.O.V.E TV. Dit keer zijn Frank de Boer en Andries Jonker te gast.

Frank de Boer

Frank de Boer begon ooit samen met zijn broer Ronald te voetballen bij amateurclub De Zouaven om vervolgens ook samen de overstap te maken naar de jeugdopleiding van Ajax. Ruim elf jaar zouden de gebroeders voor Ajax uitkomen om daarna naar FC Barcelona te vertrekken. Na de periode bij FC Barcelona vertrok Frank naar Turkije en voetbalde daar bij Galatasaray SK. Later kwam hij ook nog uit voor de Rangers, Al-Rayyan en Al-Shamal. Na zijn spelersloopbaan ging Frank het trainersvak in en werd hij o.a. bondscoach van het Nederlands Elftal. Sinds kort analist bij televisiezender Viaplay en werkt voor de Europese voetbalbond.

Andries Jonker

Andries Jonker haalde als speler nooit het profvoetbal maar haalde wel het eerste elftal van De Volewijckers in Amsterdam. Daarna ging hij als trainer aan de slag bij amateurclubs en vanaf 1990 bij de KNVB, waar hij diverse jeugdteams trainde. Na drie seizoenen FC Volendam (waarvan één als hoofdtrainer) keerde hij terug naar de KNVB waar hij in 2001 Interim-Bondscoach werd van het Nederland Vrouwenteam. Later was o.a. ook nog hoofdtrainer bij MVV Maastricht, assistent-trainer bij Willem II en hoofdtrainer bij Telstar. Heden ten dage is Jonker Bondscoach van het Nederlands Vrouwenelftal dat zich na een 1-0 overwinning op IJsland rechtstreeks voor het WK in 2023 plaatste.

‘Raak de Vlag’

Erik-Jan speelt dit keer ‘Raak de Vlag’ met voormalig voetballer Paul de Lange.

Andries Jonker & Frank de Boer (Foto: Klaas Hansen)

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.