Zondag 22 maart in Muziek van de Straat

Nu het coronavirus als een donkere wolk over ons land is getrokken, ontkomen we er ook in Muziek van de Straat niet aan om het daarover te hebben.

We bellen deze uitzending o.a. met:

  • Saskia van Burk van Rent & Event in Volendam. Zij zag door het coronavirus een mooie deal met de Formule 1 in rook opgaan en biedt nu een helpende hand aan de plaatselijke horecaondernemers.
  • Paul Vreeswijk, eigenaar van PLUS Vreeswijk in Oosthuizen. Ook in zijn supermarkt sloeg het hamsteren toe en ook hij heeft maatregelen in de winkel moeten treffen vanwege het coronavirus.
  • Wim Doets van de Koggehoornshop in Oosthuizen. Als ZZP-er gaat hij als ambulant kok normaliter nu zo een beetje de drukkere periode in, maar door het coronavirus ligt nu alles stil. Samen met Frank Bekebrede gooit hij het nu tijdelijk over een andere boeg door thuis maaltijden te bereiden.
  • Stef Spigt van Buurtvereniging rond de Speeltoren in Edam. Als buurtvereniging bestaan ze al tien jaar en bieden ze nu hulp in de buurt aan waar nodig.
  • Jos Bart, rector op het Don Bosco College in Volendam. De school kreeg te maken met schoolexamens die niet door konden gaan en een school die totaal dicht moest. Inmiddels zijn ze gestart met het lesgeven op afstand.
  • Siem Kees Slegt van de Harmonie. Normaal bellen we Siem Kees vrijwel wekelijks in Muziek van de Straat en vertelt hij welke artiesten er bij hem optreden. Door het coronavirus is de agenda voorlopig leeg en verhuurt hij nu de zes appartementen in de Harmonie aan thuiswerkers.

Muziek van de Straat, gepresenteerd door Richard Torenstra, Monique Bonneveld en Björn Hekke is iedere zondag tussen 12:00 en 14:00 uur te beluisteren bij RTV L.O.V.E.

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.