Interview met Maarten Heijmans in Muziek van de Straat

De in 1983 geboren Maarten Heijmans studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Van jongs af aan speelde hij in diverse musicals, waaronder Oliver Twist. Na het behalen van zijn diploma in 2007, maakte hij met oud-klasgenoot de voorstelling ‘De huilende kers/The Crying Cherry. Deze werd bekroond met de Amsterdam Fringe Award.

In de rol van Anton schitterde Heijmans in de langslopende musical van Nederland ‘Soldaat van Oranje’. Op tv was hij o.a. te zien in Klokhuis en kreeg hij de lachers op zijn hand door zijn persiflage van Beau van Erven Dorens in De TV Kantine. Maar het grote publiek kent hem waarschijnlijk in de rol van Ramses Shaffy in de vierdelige dramaserie Ramses. Voor deze rol won Heijmans een Gouden Kalf en een Emmy Award. November vorig jaar bracht hij het album Ramses uit, met eigen arrangementen van liedjes van Ramses Shaffy. Vanaf eind maart toert hij met band door het land.

Zondag 9 februari kunt u in Muziek van de Straat tussen 12.00 en 14.00 uur luisteren naar een interview dat Björn Hekke eerder deze week met Maarten Heijmans had.

TV programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.