Harry’s Jazz & Blues Café, donderdagavond van 19:00-21:00 uur

21 oktober 2020, 10:00 uur

Het is alweer de vierde donderdag van de maand en dus weer een aflevering uit het klassieke (jazz)repertoire.

We beginnen met een prachtige en eigenzinnige uitvoering van “Summertime”, door Charlie Mingus, de sigaarrokende bassist, die er niet voor terugdeinsde zijn medespelers ongelofelijk uit te kafferen! Het is de laatste “Summertime” van dit seizoen. A.s. zondag is het weer wintertijd, dus volgende week is de opening een uitvoering van “Body and Soul”.

Verder in dit eerste uur louter tophits uit het jazzrepertoire. Zoals achtereenvolgens:

Dizzy Gillespie met “A Night In Tunisia” (in twee uitvoeringen) Oscar Peterson in duet met Ray Brown met “I Only Have Eyes For You”, Coleman Hawkins en Ben Webster met “Rosita”, Gene Ammons met “Hittin’ The Jug”.

En tot slot: Cannonball Adderley, o.a. met zijn broer Nat met de liveuitvoering van hun hit “Work Song”, tijdens een concert in Tokyo Japan.

Het tweede uur besteed Harry uitgebreid aandacht aan saxofonist Tony Vos, die 6 oktober jl. is overleden, 89 jaar oud. Hij trad zelf veel op, hij componeerde veel en was vooral een veel gevraagde producer in de jazz, maar ook in de popmuziek en tv-programma’s. Harry draait een aantal opnames van de wereldberoemde lp’s “Jazz Behind The Dikes”, met zijn kwartet en bij Herman Schoonderwalt.

Er komen ook nog twee Nederlandstalige smartlappen, gezongen door Tony Vos, voorbij en tot slot een nummer van zijn dochter, zangeres Saralee Vos. Alweer een bijzondere aflevering van het Jazz & Blues Café bij de L.O.V.E.

Afstemmen op 89.0 MHz. (kabel), 106.6 MHz. (FM), tv-kanalen Ziggo 39 en 914 (radio) en/of (wereldwijd) live luisteren op uw ipad, laptop, pc en smartphone (via de gratis LOVE-app). Samenstelling en presentatie: Harry Hulskemper.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.