En eentje zag ze vliegen in Muziek van de Straat

Eendracht Maakt Macht (EMM) is opgericht in 1871 en is daarmee wellicht de oudste nog bestaande vereniging van Middelie. Met een betrekkelijk kleine groep spelers brengt EMM toneelstukken met een verhaal.

Dit jaar is gekozen voor het stuk ‘En eentje zag ze vliegen’, een Nederlandstalige bewerking van ‘One flew over the cuckoo’s nest’. Het stuk gaat over McMurphy, een man met een aardig strafblad, die opnieuw in de problemen is geraakt. Hij wordt opgenomen in een psychiatrische instelling die met ijzeren vuist wordt geleid door de tirannieke hoofdverpleegster Ratched. McMurphy’s komst verstoort haar regime. Samen met de medepatiënten weet hij de boel aardig stelten te zetten.

Zondag 1 maart zijn EMM-leden Marcel de Groodt en Layla van den Brandt om 12.00 uur te gast in het radioprogramma Muziek van de Straat. We spreken met hen over het wel en wee binnen de toneelvereniging in Middelie en uiteraard vertellen zijn meer over ‘En eentje zag ze vliegen’.

Muziek van de Straat wordt gepresenteerd door Richard Torenstra, Monique Bonneveld en Björn Hekke. Uitzending gemist? Op zondag 1 maart wordt het programma om 22.00 uur herhaald.

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.