Vandaag eindelijk weer kans op regen: pas op voor gladde wegen

Na de wekenlange droogte wordt er vandaag voor het eerst weer regen verwacht in de provincie. Dit kan zorgen voor gladde wegen, waarschuwt onder meer de ANWB.

Door de droogte hebben veel wegen een zwarte aanslag die veroorzaakt is door bijvoorbeeld olie of rubber. Zodra de wegen nat worden kan dit een glad laagje op het wegdek veroorzaken. Vooral fietsers en auto’s doen er goed aan om voorzichtig te zijn. Met name in de ochtend kunnen we in onze provincie lichte regen verwachten, meldt Weeronline.

De regen van vandaag zal de droogte niet doen stoppen. Na vandaag wordt het weer lange tijd droog en pas na het weekend kan er weer een enkele bui verwacht worden. Of deze neerslag wél een einde aan de droogte zal maken, is vooralsnog niet bekend.

‘Pas je snelheid aan en houd afstand’

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten om hun snelheid morgen aan te passen vanwege de gladheid en om voldoende afstand op hun voorganger te houden. In de loop van de middag zal er een officieel waarschuwingsbericht naar buiten gebracht worden.

Niet iedereen maakt zich zorgen om de waarschuwing. “Het zou kunnen dat het misschien een beetje glad wordt doordat de weg nat wordt, maar zo erg zal het niet zijn”, zegt NH-weerman Jan Visser. “Ik vind het toch een klein beetje ver gezocht.”

Bron: NH  Nieuws

© 2019 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.