FC Volendam heeft aan de oefenwedstrijd met ‘buurman’ Purmersteijn geen positief gevoel over gehouden. De ploeg van trainer Misha Salden moest genoegen nemen met een gelijkspel.

Hoofdklasser Purmersteijn hield zich in de eerste helft keurig staande. FC Volendam, waar verdediger Marco Tol de aanvoerdersband droeg, wist het balbezit niet om te zetten in doelrijpe mogelijkheden. Alleen Enzo Stroo toonde zich gevaarlijk met een schot voorlangs. Aan de overkant greep doelman Mitchel Michaelis tweemaal goed in bij schotkansen voor de thuisploeg.

Het was Marco Tol die na rust de score opende. Eerst belandde een schot van hem via de Purmersteijn-doelman nog tegen de lat, maar uit de toegekende hoekschop knikte de Volendammer de 1-0 binnen. Net nadat FC Volendam een handvol frisse krachten inbracht, trokken de Purmerenders de stand gelijk via Dyllandro Panka. Even later kwam de thuisploeg zelf aan de leiding door een verzilverde strafschop van Robert Jan Ory.

Volendam drukte Purmersteijn in de slotfase achteruit. Invaller Anthony Berenstein leverde een goede voorzet af op het hoofd van Jim Beers, die voor de 2-2 aantekende. Even later verzuimde Beers zijn team aan de leiding te brengen door vanaf de strafschopstip de bal naast de paal te mikken. Zo eindigde het vermakelijke oefenduel met Purmersteijn in 2-2. Komende zaterdag is Grasshoppers in Hoogwoud (aanvang 18.00 uur) de volgende tegenstander voor FC Volendam in de voorbereiding.

Bron: fcvolendam.nl