De duels van de eerste kwalificatierondes zijn bekend! Op de KNVB Campus in Zeist lootte Ridgeciano Haps van bekerwinnaar Feyenoord onder meer dat Zaanlandia speelt tegen Achilles’29, Odi’59 tegen Alverna en het Heemskerkse ADO ’20 tegen Hoek.

Aan de 101e editie van het nationale bekertoernooi beginnen in totaal zeventig amateurclubs. De eerste wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 18 en 19 augustus.

Loting eerste kwalificatieronde KNVB-beker

Hoek – ADO’20
Urk – SDO
Zaanlandia – Achilles’29
Harkemase Boys – De Dijk
JOS Watergraafsmeer – Westlandia
Alverna – ODIN’59
Ajax (ama), rkav Volendam en OFC zijn vrijgeloot.

Loting tweede kwalificatieronde KNVB-beker

Gemert – Hoek/ADO’20
Rijnsburgse Boys – Ajax (ama)
Blauw Geel ’38 – Urk/SDO
Zaanlandia/Achilles’29 – Harkemase Boys/De Dijk
RKAV Volendam – EVV/Brielle
HHC Hardenberg -OFC
JVC Cuijk – Koninklijke HFC
JOS Watergraafsmeer/Westlandia – SteDoCo/Cluzona
Alverna/ODIN’59 – vv Dongen

Tweede divisionist AFC plaatste zich als periodekampioen automatisch voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi, waarin ook de profclubs instromen.

De halve finalisten uit de districtsbekers (24) en de derdedivisionisten (34) zijn geplaatst voor de eerste kwalificatieronde. De teams uit de tweede divisie, (12, zonder de periodekampioenen die al geplaatst zijn voor het hoofdtoernooi) zijn zeker van een plek in de tweede kwalificatieronde. In de eerste kwalificatieronde zullen 32 clubs het tegen elkaar opnemen en worden er 26 vrijgeloot voor de tweede kwalificatieronde. In die tweede kwalificatieronde spelen 54 amateurclubs om 27 tickets voor het hoofdtoernooi om de KNVB-beker.

De week na 18 en 19 augustus wordt de tweede kwalificatieronde gespeeld.

Bron: NH Nieuws