Purmerend gunt doodgereden Roshita een grootse begrafenis

26 juli 2021, 22:34 uur

Roshita werd afgelopen donderdag doodgereden op haar fiets. Een uitvaartverzekering had ze niet, maar een kleine begrafenis paste niet, vond uitvaartverzorger Jacco Bosman. Hij zette alles op alles om haar toch de uitvaart te geven die ze verdient.

Bosman leerde Roshita’s familie drie weken eerder al kennen toen haar opa overleed. Nu contacteerde haar oma de uitvaartverzorger. “Ze belde met de mededeling dat haar kleindochter was overleden en of ik haar uitvaart kon verzorgen.”

Al snel bleek dat ze onvoldoende verzekerd was. “Een jong iemand denkt niet na over de dood”, weet Bosman. De uitvaartondernemer wist al snel dat hij wilde helpen. “Ik denk in mogelijkheden. Als ik hoor dat ze niet is verzekerd, wil ik dat graag oplossen.” Hij zette een crowdfundingsactie op voor de Purmerendse.

“Purmerend huilt”

Volgens Bosman rouwt iedereen om haar dood. “Purmerend huilt. Iedereen is zo intens verdrietig dat dit is gebeurd.” Volgens Bosman was Roshita enorm geliefd. “Ze kon met iedereen omgaan; ze had geen oordeel. Het maakte voor haar niet uit of ze met een zwerver of een bankdirecteur praatte: iedereen is gelijk.” En dat is ook te zien aan de reacties bij de donaties, vertelt Bosman. “Het is zo verdrietig. Mensen zetten allemaal berichten bij de donaties: ‘Voor de lieve Roshita.'”

Morgenavond is er tussen 19.00 en 21.00 uur een condoleance in het cultuurcentrum P3 in Purmerend. Daar staan twee grote vazen klaar, waarin de rozen die iedereen meeneemt worden verzameld. “Dan hebben we straks twee hele grote bossen met rozen.”

Op woensdag is de uitvaart om 13.00 uur en na de uitvaart vormen ze een grote erehaag buiten vanaf P3 naar Purmerend.

Aanhouding

Een 20-jarige bestuurder is vorige week aangehouden voor betrokkenheid bij de fatale aanrijding. Hij ging er in eerste instantie vandoor, maar werd een dag later alsnog aangehouden.

Bron: NH Nieuws – Daphne Keislair

Roshita / Eigen foto

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.