Patrick Busby vervult vanaf 1 juli 2024 de rol van technisch directeur bij FC Volendam. Busby tekent voor drie jaar aan de Dijk.

De 51-jarige Haarlemmer heeft in de voetbalwereld een indrukwekkende staat van dienst. Als (hoofd)scout was Busby werkzaam bij Ajax, FC Groningen, Brighton & Hove Albion, Hamburger SV en FC Twente. Bij laatstgenoemde club was Busby vanaf mei 2020 werkzaam als hoofd scouting en daarmee medeverantwoordelijk voor de wederopstanding van de Enschedese club.

Het wordt voor Busby de eerste keer dat hij de functie van technisch directeur op zich neemt. Een rol waar de Noord-Hollander enorm naar uitkijkt. “De afgelopen dertig jaar heb ik veel geleerd als scout, in verschillende competities en op diverse continenten ben ik werkzaam geweest. Ook heb ik een aantal jaren als onafhankelijk scout gewerkt in Zuid-Amerika. Vanuit die rol heb ik ook de andere kant van de onderhandelingstafel ervaren. Ik hoop dat al deze ervaringen mij zullen helpen in mijn nieuwe rol als technisch directeur. De afgelopen jaren heb ik als hoofd scouting bij FC Twente nauw samengewerkt met Jan Streuer in een situatie die vanaf de start vergelijkbaar is als bij Volendam: weinig budget, geen hoofdtrainer, geen hoofdscout en een selectie die een metamorfose moest ondergaan. Een prachtige uitdaging waar ik heel erg naar uit kijk.”

‘Volendammer identiteit’

Busby bouwt aan een team waar de supporters zich in herkennen. “De afgelopen periode heb ik als adviseur de situatie van de club kunnen analyseren, een van de uitkomsten is dat de supporters het lokale karakter en de Volendammer identiteit hebben gemist. We gaan proberen om hier gehoor aan te geven zonder dat we onze sportieve ambities uit het oog moeten verliezen. Ons doel is om komend seizoen in de KKD aantrekkelijk voetbal te spelen waarbij de intensiteit van de uitvoering belangrijk is. Tegelijkertijd willen we vanzelfsprekend meedoen om een play-offplek.”

Voor het nieuwe seizoen is Volendammer Daan Steur reeds vastgelegd. De talentvolle verdediger komt over van RKAV Volendam, waar hij kampioen werd en promoveerde naar de Tweede Divisie.