Leerlingen van Don Bosco College uit Volendam krijgen finaleticket overhandigd

28 mei 2020, 12:26 uur

Leerlingen van het Don Bosco College uit Volendam hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation

Het winnende team van het Don Bosco College uit Volendam bedachten en maakten een interactieve oefenwand geschikt voor meerdere sporten. De leerlingen Samantha, Ghislaine, Dian en Karlijn over hun idee: “Eerst waren we op het idee van een levend monopolie-spel gekomen, maar dat bleek veel te lastig! Toen kwamen we hierop, omdat we het leuk vonden om te sporten met muziek. Wij hebben gedacht dat er een bewegingssensor is. Als je binnen komt lopen, gaat het scherm automatisch aan. Als je je telefoon bij je hebt kun je je telefoon met het bord verbinden. Dan kun je YouTube filmpjes kijken zoals voetbal trucs. Als je weg wilt gaan ga je weer over de bewegingssensor heen en gaat het scherm automatisch uit. Zo kost het niet veel energie!”

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!? Benieuwd? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

Leerlingen Samantha, Ghislaine, Dian en Karlijn van het Don Bosco College uit Volendam krijgen finaleticket overhandigd

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.