De handballers van Volendam hebben zich via een zege op Aalsmeer geplaatst voor de finale om de landstitel. De ploeg van Peter Portengen had een overwinning nodig om zich te verzekeren voor de zogenoemde Best of Three, waar Aalsmeer zelf zich al in een eerder stadium voor had geplaatst. Het duel eindigde in 24-21.

Tot 7-7 ging de wedstrijd tussen de twee Noord-Hollandse ploegen steeds gelijk op. Volendam-doelman Dennis Schellekens onderscheidde zich meermaals met knappe reddingen voordat de oranjehemden kort voor rust het eerste gaatje sloegen. Nadat Sander Visser de stand vanuit de rechterhoek op 9-7 bracht, zorgde Jaap Beemsterboer met twee voltreffers voor een een marge van vier punten in de rust in het voordeel van de Volendammers: 11-7.

Erik Blaauw bracht Aalsmeer met twee rake strafworpen terug tot 12-9, waarna Volendam het heft weer in handen nam. Via 17-12 en 19-14 leek de ploeg van Portengen een marge te hebben opgebouwd die voor Aalsmeer niet meer in te halen was. Toch rechtte de ploeg van Bert Bouwer de rug, nadat Samir Benghanem door de scheidsrechters uit het veld werd gestuurd. Bij een stand van 19-17 konden de Aalsmeerders zelfs nog even ruiken aan de overwinning, maar verder liet Volendam het niet komen. Via 21-18 en werd er uiteindelijk een eindstand van 24-21 bereikt, waardoor Volendam zich verzekerde van de Best of Three.

De eerste wedstrijd om de landstitel tussen Volendam en Aalsmeer staat op 26 mei op het programma.

Bron: NH Nieuws