FC Volendam heeft in een attractieve wedstrijd gelijkgespeeld tegen de directe concurrent Go Ahead Eagles. De Deventenaren keerden een 1-0 achterstand helemaal om in de eerste helft, maar invaller Ibrahim El Kadiri schoot Het Nieuwe Oranje in de tweede helft naar de eindstand: 2-2.

FC Volendam had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles al drie wedstrijden niet meer gewonnen. Het was dus zaak om een goed resultaat te halen tegen directe concurrent Go Ahead Eagles.

Antonucci

Al na negen minuten bewees Francesco Antonucci zijn klasse door met zijn rechterbeen hard uit te halen vanuit de tweede lijn. De bal schoof laag richting de linkerhoek en keeper Hobie Verhulst bleef staan: 1-0. De Deventenaren hadden al heel snel weer gelijk kunnen maken, maar Martijn Berden kon niet profiteren van een afgevallen bal.

Ommekeer

In twee minuten tijd keerde Go Ahead Eagles de wedstrijd volledig. Fransman Antoine Rabillard maakte namelijk twee doelpunten achter elkaar: eerst scoorde hij na een snel genomen vrije trap, even later rondde hij een voorzet van Berden af. De rust leek welkom voor de Volendammers, die even moesten hergroeperen.

Na rust wisselde trainer Wim Jonk aanvallend en bracht eerst Boy Deul in het veld en daarna Ibrahim El Kadiri. Laatstgenoemde beleefde een prima invalbeurt, sterker: de aanvaller stond koud op het veld toen hij al scoorde. Er ging een frommelactie van Deul aan vooraf.

Er volgde een spannende slotfase met kansen voor beide ploegen, maar er werd niet meer gescoord. FC Volendam blijft vierde met 52 punten, Go Ahead Eagles volgt op vier punten op de vijfde plek.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga, Visser, Van de Ven, Smal; Antonucci, A. Plat, J. Vlak (Deul/46); Doodeman (El Kadiri/55), Kaars, Murkin (Duin/77).

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Mertens, Beukema, Swart, Brito; Bannink, Lieftink, Ahannach; Navrátil, Rabillard (Pouwels/67), Berden (Edqvist/69).

Bron: NH Nieuws