Brady (9) verbrandt voet, moeder voert actie tegen fikkiestokers

Met zo’n zomer is het natuurlijk heerlijk om ergens buiten een kampvuurtje te stoken. Alleen is dat voor spelende kinderen niet zonder gevaar. De 9-jarige Brady Smit uit Volendam ging afgelopen zondag met zijn moeder naar het Hemmeland om daar te spelen en te zwemmen. Maar daar kwam het niet van, want Brady verbrandde een van zijn voeten. Zijn moeder Jenny voert nu actie tegen het gevaar van smeulende kampvuurtjes.

Brady op krukken vertelt bij de vuurplek: “Ik wou het voelen en toen ging ik op het zand staan en brandde het door.”  Gillend rende hij naar het water en werd daar opgevangen door een man.

“We waren er niet zo lang en de kinderen gingen even spelen voor het zwemmen.  Bij de vuurplaats heeft hij met zijn voeten even gevoeld of het zand warm was en daar smeulde nog kolen na van de avond ervoor.  En toen heeft hij zijn voet lelijk verbrand”, vertelt Brady’s moeder Jenny.

Brandwonden

Brady heeft een tweedegraads verbranding en is er een stuk huid af. Misschien moet hij morgen nog voor controle van het brandwondencentrum in Beverwijk.

Jenny doet een oproep om voortaan als je een kampvuurtje maakt een emmer mee te nemen om na afloop de resten met water te overgieten. Zo kunnen spelende kinderen de dag erna geen brandwonden oplopen. “Want anders gebeurt het zo weer.”

Bron: NH Nieuws

© 2019 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.