GRAAIEN, iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 13:00 -15:00 uur.

Hoi, wij zijn Johan en Vincent en wij zijn vrienden voor het leven. We delen onze passie voor gezellige radio graag met jou. Wat is GRAAIEN? De basis van GRAAIEN is de muzikale inspiratie van het moment. Wat uit die inspiratie komt is nooit van te voren te bepalen. Met die vrijheid graaien we voor jou in het archief en kiezen op gevoel die platen uit die passen bij het moment. Denk aan evergreens, lekker hollands, de top-40 toppers en heerlijke lokaaltjes. Tussen de muziek door krijgt je lokale wetenswaardigheden en licht commentaar van ons, zonder te slap te worden (dat is er al voldoende).

De edities van GRAAIEN op woensdag en donderdag volgen dit stramien zoveel mogelijk. De vrijdag echter is altijd bijzonder, dan openen we het GRAAIEN-Café. Op een bij intimi bekende plek in de gemeente is het een zeer gezellig samenzijn van vrienden die het begin van het weekeinde vieren. In het café zijn alle leeftijden te vinden, draait de discobol overuren, is er feest als het sneeuwkanon het doet (maar vooral als de uit-knop blijft hangen), bakt Jan Worst de lekkerste bitterballen en halen we de meest bijzondere lokale tegeltjes van onze muzikale muur. Kortom de ideale pre-party van jouw weekeinde. Als extra mogen we ook nog iedere vrijdag een pizza verloten onder onze luisteraars. Grote dank aan New York Pizza!

De bijzondere vriendschap ontstond bij de eerste editie van GRAAIEN meer dan 20 jaar geleden. Vincent had toen op de zaterdagmiddag een radioprogramma van één uur. Na zijn uur kwam Johan met een radioprogramma van twee uur. Al pratende kwamen ze er achter dat Vincent na zijn uur nog vol zat met inspiratie en dat Johan twee uur soms veel vond. Door elkaar een deel van het muzikale podium te gunnen werd de oplossing al snel gevonden, ieder anderhalf uur. GRAAIEN werd het eerste radioprogramma op de Nederlandse radio met een DJ-wisseling op het halve uur. Het resultaat, een feest voor Johan, Vincent en natuurlijk de luisteraar.

De zaterdagmiddag werd rond 1999 ingewisseld voor de maandagavond en de naam van het gezamenlijke programma werd Potgrond. Na de zomer 2012 werden wij gevraagd om de G-factor (de GRAAIEN Gezelligheid) op de woensdag, donderdag en vrijdagmiddag aan de luisteraar te geven. Natuurlijk doen we dat met heel veel plezier!!