Garagerock en indie, zijn muziektermen die je wel eens voorbij hoort komen of leest, maar wat is het nu eigenlijk?

Garagerock of garage is een ongepolijste vorm van rockmuziek, soms neigend naar protopunk, punk of indierock, maar oorspronkelijk naar surfrock en rockabilly. De huidige garagerock scene is over de hele wereld verspreid. Garage is de zogenaamde tegenhanger van de housemuziek; waar house elektronisch (dat wil zeggen met synthesizers en computers) gemaakt is, wordt garage met “klassieke” (lees: gitaar, drum en bas) instrumenten ten gehore gebracht.

Indie is een verzamelnaam die wordt gebruikt voor voornamelijk op rock georiënteerde kunstmuziek die zich over het algemeen laat karakteriseren door haar houding: een afkeer van commerciële muziek en een voorliefde voor het experiment.

Deze muziek wordt vaak gekwalificeerd als ‘underground’, heeft vaak een soort cult status en is ver weg verwijderd van de mainstream muziek. Je hoort dit genre niet of nauwelijks op de bekende radiostations. Ben je fan van dit soort muziek of wil je eens wat anders horen dan hetgeen de bekende zenders voor je beslissen als zijnde ‘populair’? Luister dan eens naar Cees’ Choice.

Presentatie en samenstelling is in handen van Cees Plat met af en toe als side-kick Stanley, zij weten de nieuwste opkomende en toekomstig legendarische bandjes te vinden, naast een deskundige greep uit nieuw materiaal weten we ook onze weg te vinden in de muzikale geschiedenis welke gerelateerd is aan deze genres. Kortom een gevarieerd programma met veel energieke muziek.

Cees’ Choice is een radioprogramma van de L.O.V.E. en is dinsdagavonden te beluisteren van 21.00 tot 22.00 uur.