Vrijdag 11 november 18.00 uur presenteren Jack Mühren en Edward Dekker weer een nieuwe aflevering van De Aftrap op L.O.V.E TV. Dit keer zijn Sonny Silooy en Hjalmar Hoekema te gast.

Sonny Silooy

In zijn jeugd startte Sonny Silooy ooit met voetballen bij ZVV Zilvermeeuwen en ZVV in Zaandam. Daarna werd hij ontdekt door Ajax, waar hij op 3 mei 1981 debuteerde in het eerste elftal. In 1987 maakte Silooy een uitstapje naar Matra Racing in Parijs om twee jaar later weer terug te keren bij Ajax. Daarna voetbalde hij nog bij Arminia Bielefeld in Duitsland en De Graafschap. Na zijn voetbalcarrière ging Silooy aan de slag als jeugdtrainer bij Ajax en later bij clubs als Dayton Dutch Lions en Sparta Rotterdam. Deze maand verschijnt Sonny Silooy’s autobiografie met alle ins en outs over zijn succesvolle loopbaan in het voetbal.

Hjalmar Hoekema

Hjalmar Hoekema voetbalde op het veld o.a. bij HSV Sport 1889, Hollandia en ZOB. Als zaalvoetballer kwam hij uit voor J&P Sport, ’t Hoornsche Veerhuis, Schoenenreus en ZOB. In het jaar 2002/2003 stopte Hoekema op het hoogste niveau met zaalvoetballen en ging hij het trainersvak in. Heden ten dage is hij zaalvoetbaltrainer van een jeugdteam van de KNVB. Daarnaast is hij trainer bij RKAV Volendam dat onder zijn leiding al sinds 2017/2018 op het hoogste niveau speelt.

‘Raak de Vlag’

Erik-Jan speelt dit keer ‘Raak de Vlag’ met voormalig voetballer Paul de Lange.