Live-debat waterschapsverkiezingen bij de L.O.V.E.

Aanstaande zaterdagmiddag 16 maart organiseert de Lokale Omroep Landsmeer in samenwerking met Omroep PIM uit Monnickendam een live-debat programma over de aanstaande waterschapsverkiezingen.

In het gemeentehuis van Monnickendam zullen vertegenwoordigers van alle negen partijen de degens met elkaar kruisen over actuele onderwerpen.

Kiezers vinden het vaak erg lastig om hun keuze voor een partij te bepalen, en dat geldt zeker voor deze waterschapsverkiezingen. Toch raken de onderwerpen waar het hoogheemraadschap over beslist ons allemaal. Om deze zaken helder te krijgen zullen aan de hand van prikkelende stellingen de partijen uitgedaagd worden om hun standpunt in te nemen.

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: hoe houden we Noord-Holland droog?, Waarom is de rekening van het hoogheemraadschap zo
hoog?, Hoe stoppen we de bodemdaling?, Hoe houden we de biodiversiteit op peil?

Ook is de dijkgraaf, Luc Kohsiek, aanwezig. De functie van de dijkgraaf is
vergelijkbaar met die van een burgemeester. Hij zal uitleggen wat zijn dagelijks werk inhoudt.

Publiek is van harte welkom, om 13.30 uur gaat de raadszaal open en om 14.00 uur begint de live-uitzending. Het programma zal live worden uitgezonden op tv en gestreamd op internet door de Lokale Omroep Landsmeer, Omroep PIM (Waterland), omroep L.O.V.E. (Volendam/Edam) en RTV Purmerend.

De presentatie ligt in handen van Jan van der Wiele en Marcel Molle van de LOL en Patty de Jong van omroep PIM.

De presentatoren van het Verkiezingsdebat / Foto: Wim Egas
© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.