Vanaf vrijdag 3 februari presenteren Jack Mühren en Edward Dekker weer een nieuwe aflevering van De Aftrap op L.O.V.E TV. Dit keer zijn Frans Hoek en Carel Eiting te gast.

Frans Hoek

Frans Hoek verdedigde van 1973 tot 1985 het doel van FC Volendam. Vanaf 1985 ging de in Hoorn geboren Hoek aan de slag als keeperstrainer bij Ajax, dat toen onder leiding stond van Johan Cruijff. In de jaren ’90 werkte hij voor het eerst samen met Louis van Gaal en de jonge Edwin van der Sar. In 1997 volgde hij Van Gaal naar Barcelona en daarna ging hij samen met Van Gaal aan de slag bij het Nederlands Elftal. Vorig jaar zat hij weer in de technische staf van Oranje in Qatar. Buiten het veld geeft Hoek ook regelmatig lezingen over het keepersvak.

Carel Eiting

Carel Eiting maakte in 2007 de overstap van AFC naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij begon als E pupil. In 2015 tekende hij zijn eerste profcontract bij de Amsterdamse club en in 2016 maakte hij zijn profdebuut in Jong Ajax. Op 26 oktober 2016 debuteerde Eiting in het eerste elftal in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys. Zijn debuut in de Eredivisie maakte hij op 14 december 2017 tegen Excelsior. In het seizoen 2020/2021 speelde Eiting op huurbasis voor Huddersfield Town om daarna overgenomen te worden door het Belgische Genk. Op 4 augustus 2022 werd hij door FC Volendam transfervrij ingelijfd.

‘Raak de Vlag’

Erik-Jan Brinkman speelt ‘Raak de Vlag’ met VV Alkmaar-speelster Camie Mol.