Vanaf vrijdag 29 maart 18.00 uur presenteren Jack Mühren, Edward Dekker, Erik-Jan Brinkman en Netty Schilder weer een nieuwe aflevering van De Aftrap op L.O.V.E TV. Dit keer zijn voormalig Ajacieden Edo Ophof en Michel Kreek te gast.

Edo Ophof begon ooit met voetballen bij SV Candia in Rhenen en startte zijn betaald voetbalcarrière bij NEC. Na vier jaar bij NEC werd hij door Ajax gekocht, waar hij acht jaar lang zou spelen. Na zijn periode bij Ajax kwam hij nog een seizoen uit voor AZ en een seizoen voor FC Utrecht. Tevens kwam Ophof vijftien keer uit voor het Nederlands Elftal. Na zijn carrière als voetballer was hij voornamelijk actief in bestuursfuncties. Zo was hij o.a. voorzitter bij SV Leones, lid van de Raad van Commissarissen en directeur spelersbeleid bij NEC. De laatste jaren was Ophof lid van de Raad van Commissarissen bij Ajax.

Michel Kreek startte in zijn jeugd met voetballen bij De Eland SDC in Amsterdam om later de overstap te maken naar de jeugd van Ajax. Hij speelde later bij laatstgenoemde club vijf jaar lang in het eerste en maakte toen de overstap naar het Italiaanse clubs Padova en Perugia. Na zijn avontuur in Italië keerde hij terug naar Nederland om uit te komen voor Vitesse. Daarna zou Kreek ook nog onder contract komen te staan bij AEK Athene en Willem II. Na zijn actieve voetbalcarrière werd Kreek jeugdtrainer bij Ajax. Bij deze club werd hij in 2023 aangesteld als ‘loan coach’.