100-Min en Ouder in het teken van seniorenproject Oude Meesters

De gemeente Edam-Volendam wordt een ‘Age Frinedly Cultural City’ met het project Oude Meesters. Dit is een landelijke regeling waar verschillende gemeenten ons al in voor zijn gegaan.

Het project ‘Oude Meesters’ is een project waarin de gemeente en het Club- en Buurthuiswerk (CBW) meer deelname aan kunst en cultuur door 60-plussers willen stimuleren. Met het project ‘Oude meesters’ willen zij op een vernieuwende en uitdagende manier senioren betrekken bij en mee laten doen aan kunst en cultuur met alle positieve effecten die hier bij horen. De vergrijzing is immers één van de grote maatschappelijke uitdagingen voor gemeenten. Ook de gemeente Edam-Volendam heeft te maken met de grijze druk. Cultuurdeelname kan ouderen helpen om langer zelfstandig te blijven wonen en vereenzaming tegen te gaan.

100-Min en Ouder besteedt deze aflevering aandacht aan het seniorenproject Oude Meesters en sprak o.a. met projectleider Frank Bond. De tv-uitzending is te zien vanaf zondag 20 oktober 12.00 uur t/m zaterdag 26 oktober 02.00 uur tijdens de reguliere uitzendtijden.

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.