In Volendam kennen we SKOV natuurlijk als de stichting van het Katholiek onderwijs, maar er is nog een stichting met dezelfde lettercombinatie. Landelijk gezien staat SKOV bekend als Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen.

Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen organiseert om de vijf jaar vakantiekampen voor kinderen met kanker. Daarnaast verzorgt ze ieder jaar een gezellige familiedag voor deze doelgroep. De vakanties staan in het teken van lol en gezelligheid, even geen ziekenhuisbezoeken of slecht nieuws gesprekken. Gewoon weer even de tijd om kind te kunnen zijn. Om tijdens de vakantiekampen de noodzakelijk zorg te kunnen bieden, ook aan de ernstig zieke kinderen, gaan er artsen en verpleegkundigen mee. De reisjes worden bovendien geheel kosteloos aangeboden, zodat het inkomen van de ouders geen rol speelt.

Woensdag 27 maart zijn Remco Abeln en Arno Brewers tussen 19.00 en 21.00 uur te gast in het radioprogramma Zukke Zorgen om alles te vertellen over deze fantastische stichting. Voor meer informatie over SKOV kunt u ook een kijkje nemen op hun website: www.skov.org