Zukke Zorgen in het teken van AFS

15 juni 2022, 11:38 uur

Rosemarie van Eijck is een echte duizendpoot en zet zich in voor allerlei zaken. Eerder was zij al te gast in Zukke Zorgen om te vertellen over een weeshuis in Nepal, woensdag 15 juni besteden we aandacht aan AFS, een organisatie die studenten van over de hele wereld plaats bij gastgezinnen.

AFS, wat staat voor American Field Service, bestaat al meer dan 100 jaar en werd opgericht om vrijwilligers naar de slagvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog te brengen om daar de slachtoffers te helpen. Gelukkig werd dit later omgevormd naar een internationale uitwisselingsorganisatie met een nobele visie: bouwen aan een liefdevolle wereld vol vrede waarin culturen elkaar ontmoeten en begrip tussen culturen wordt bevorderd.

Rosemarie is al jaren betrokken bij de stichting en heeft al vele studenten in huis gehad uit allerlei landen. Hoe is het om iemand uit een ander land in huis te hebben? Hoe zorg je dat iemand zich thuis voelt binnen jouw gezin? U hoort het aankomende woensdag tussen 19.00 en 21.00 uur op L.O.V.E. Radio.

©Facebook AFS Nederland

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.