De eerste donderdag van de maand, dus dat betekent op 4 juli heel veel nieuw uitgekomen muziek tussen 19.00 en 21.00 uur in het radioprogramma Harry’s Jazz & Blues Café.

Het café wordt geopend met een hele speciale uitvoering van “Summertime” uit 1965 door zangeres/actrice Nelly Frijda (bekend van haar rol als Ma Flodder) met de bigband van Boy Edgar. Daarna volgen een aantal nummers van nieuwe albums van de Amerikaanse vibrafonist Joel Ross (“Nublues”), de Australische bassiste Linda May Han Oh (“The Glass Hours”), de Amerikaanse pianist Vijay Iyer (“Compassion” met bassiste Oh) en de Amerikaanse saxofonist Kamasi Washington (“Fearless Movement”). Het eerste uur wordt afgesloten door de Australische toetsenist Lachy Doley, met een live-opname vanuit de haven van Sydney.

Het tweede uur wordt geopend door fluitist Mark Lotz met zijn trio (Zack Lober bas en drummer Jamie Peet), gevolgd door een nummer van het Paradox Jazz Orchestra. Verder in dit uur ook nog werk van o.a. zanger Henk Kraaijeveld, het trio Baars Buis Deman en trompettist Teus Nobel. Het slotnummer van dit café wordt verzorgd door Humph van het album “Klankzand”.