Monique Bronkhorst droomde er als kind al van om schrijfster te worden, maar het liep allemaal anders. Ze ging Biologie studeren aan de Universiteit in Wageningen en na haar studie aan de slag als adviseur bij een ingenieursbureau.

Vier jaar geleden vond Bronkhorst de tijd om alsnog iets te doen met haar droom van toen en op 8 oktober 2016 verscheen haar debuutroman ‘Lena’.

Het boek is gebaseerd op lang verborgen gehouden belevenissen van haar grootouders, waarin de lezer wordt meegenomen naar het Edam van 1930-1950.

Lena is een verhaal over liefde en ontrouw, over de aannemerij tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en over de bestraffing van NSB’ers en landverraders.

Zondag 16 oktober is Monique Bronkhorst te gast in Muziek van de Straat. Uiteraard gaan we het uitgebreid hebben over haar boek, maar ook over het schrijfproces wat daaraan vooraf ging.

Vragen aan onze studiogast kunt u mailen naar [email protected] of bel tijdens de live uitzending: 0299 – 369 916.

Het radioprogramma Muziek van de straat is iedere zondag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren bij RTV L.O.V.E. en wordt dezelfde dag om 22.00 uur herhaald. De presentatie is in handen van Richard Torenstra en Monique Bonneveld.

monique-bronkhorst   boek-lena

 

Foto portret: boekjeopenoverschrijven.nl

Foto boek: Facebook