Omdat uit onderzoek is gebleken dat kinderen niet altijd dagelijks gezonde voeding binnenkrijgen is de overheid gestart met een landelijk initiatief om de omgeving van kinderen gezonder te maken. Hierin is omgeving een breed begrip en omvat niet alleen thuis, maar ook de school, de buurt en zelfs de werkomgeving van de ouders. De gedachte hierachter is dat als men de omgeving rondom het kind gezonder maakt, het voor het kind ook makkelijker is om gezond op te groeien.

In september 2021 heeft de gemeente Edam-Volendam Dianne de Lange aangesteld als JOGG regisseur. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en aan Dianne de taak om ervoor te zorgen dat de vier thema’s van JOGG (voeding, water drinken, bewegen en slapen) worden ingezet binnen onze gemeente. Denk hierbij bij het realiseren van een watertap bij sport- en speldagen of het aanbieden van gezonde snacks tijdens grote evenementen. Ook het project van de Baby Groente Tas, waarbij ouders acht weken lang gratis twee soorten groente en recepten voor hun kleine spruit ontvangen, is hier een goed voorbeeld van.

Op woensdag 19 juni schuift Dianne de Lange tussen 19.00 en 21.00 uur aan om meer te vertellen over haar werkzaamheden bij JOGG en over de projecten die nog in de planning staan.