Donderdag 28 maart maakt uw presentator Harry Hulskemper er er een speciale uitzending van. Harry’s Blues & Jazz Café is die avond geheel gevuld met Nederlandse Blues van een 50-jarige en duur een uurtje langer, van 19.00 tot 22.00 uur dus.

Het café met een uitvoering van ‘Body and Soul’, dit keer van de Nederlandse band Shocking Blues. Daarna aandacht voor een drie uur lang overzicht van één van Nederlandse bekendste en veelzijdigste bluesrockbands Barrelhouse.

Barrelhouse is ontstaan uit de in 1972/1973 ter ziele gegane Oscar Benton Bluesband. De leden Han van Dam (piano), Bob Dros (drums), Jan-Willem Sligting (bas en accordeon) en de broers Guus en Johnny Laporte (gitaar en zang) vormen vanaf het eerste begin de ruggengraat. In maart 1974 debuteerden ze als professionele band, samen met een piepjonge (17 jaar) zangeres Tineke Schoemaker, op het podium van jazzclub Mahogany Hall in Edam. Het was een gedenkwaardig begin van een fantastische carrière over de Nederlandse jazz-, pop-, en blues podia.

Harry Hulskemper neemt u mee langs 50 jaar Barrelhouse met nummers van de verschillende albums die de band heeft uitgebracht.