De folkband Arthur and Friends is een vijfkoppige band die opzwepende Ierse en Schotse jigs en reels combineert met uptempo songs en intieme ballades. De pareltjes uit de Keltische muziek zijn dan ook de hoofmoot van hun optredens.

Het motto van de band is “Celtic music and more…”. Is er dan meer? Ja! Naast Keltische muziek laat de band ook Scandinavische, Franse en andere folkmuziekstijlen horen, wat tot een verrassend en veelzijdig repertoire leidt. Arthur and Friends heeft hierdoor een eigen sound met traditionele én moderne invloeden.

Begin 2022 nam de band hun eerste EP op in Studio Arnold Mühren en zondag 10 december duiken twee van de bandleden wederom een Volendamse studio in. Dan zijn Gitta Margaroli en Nico Beltman namelijk om 12.00 uur te gast in het radioprogramma Muziek Van de Straat. Zij vertellen uitgebreid over het ontstaan van Arthur and Friends, over het aanstaande kerstconcert op 16 december in de Zuidervermaning te Westzaan en natuurlijk draaien we enkele nummers van hun EP. Oh en onze columnist Peter Nierop komt ook gezellig langs om live zijn column te doen.