Stel je voor, de kinderen zijn de deur uit maar je bent nog niet helemaal gewend om slechts voor twee personen te koken. Waarom zou je dan niet een warme maaltijd langs brengen bij iemand die door omstandigheden niet (meer) in staat is om zelf te koken? Stichting Thuisgekookt kan hier een bemiddelende rol in spelen.

Stichting Thuisgekookt regelt maaltijden aan huis voor iedereen die vanwege fysieke of mentale klachten niet meer in staat is om iedere dag zelf te koken. Bijvoorbeeld omdat je chronisch ziek bent, een beperking hebt, je eenzaam voelt, of omdat je vanwege een hoge leeftijd of psychische aandoening weinig energie overhoudt om te koken. Doordat de maaltijd gekookt en thuisgebracht wordt door iemand uit de buurt, zorgt dat ook voor een leuk sociaal contactmoment. De maaltijden worden tegen kostprijs aangeboden, zodat het voor iedereen betaalbaar is. Mocht het onverhoopt toch niet lukken qua kosten, dan heeft Stichting Thuisgekookt de zogenaamde donatiepot waaruit maaltijden bekostigd worden.

Woensdag 22 mei schuift Gijs Kooiker tussen 19.00 en 21.00 uur aan in het radioprogramma Zukke Zorgen. Hij is werkzaam voor Stichting Thuisgekookt en zal deze avond alles vertellen over dit mooie initiatief.