Dit jaar ook geen kermis bij de L.O.V.E.

25 juli 2020, 05:00 uur

Begin juli kwam het hoge woord eruit, dit jaar zijn er geen kermissen in de gemeente Edam-Volendam. Dit in verband met de coronacrisis. Omdat de kermissen niet doorgaan, gaat de Lokale Omroep Volendam Edam (L.O.V.E.) haar programmering aanpassen. ‘Want als er geen kermis is, is het raar dat de L.O.V.E. doet alsof er niets aan de hand is en gewoon haar feestprogramma’s laat doorgaan’, aldus het bestuur. De omroep is traditioneel met haar kermisclips en radioprogrammering het stralend middelpunt van al het feestgedruis.

Verantwoordelijkheid

Het bestuur vindt dat de L.O.V.E. als publieke lokale omroep haar verantwoordelijkheid moet nemen en niet moet doen alsof er niets aan de hand is. ‘Dat kan niet. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen in deze tijd. De L.O.V.E. moet in deze tijd niet de aanjager zijn voor mensen om feest te gaan vieren en elkaar in grote getale op te zoeken. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Daarom is het besluit genomen om een jaartje over te slaan.’

Alternatief donateursactie

Maar deze beslissing heeft nogal wat financiële gevolgen voor de omroep. De omroep houdt tijdens de kermisweken haar jaarlijkse donateursactie. Met het geld dat dan opgehaald wordt en met de sponsor/reclame inkomsten die het hele jaar binnenkomen, houdt de omroep het hoofd net boven water. Volgens het bestuur heeft de omroep als gevolg van de Coronacrisis het afgelopen half jaar flink ingeleverd op de reclame inkomsten. Het schrappen van de kermisprogrammering en daarmee ook de jaarlijkse donateursactie betekent daarom een flinke financiële klap voor de L.O.V.E. Momenteel wordt er hard nagedacht over andere manieren om geld binnen te halen. Want geld heeft de omroep gewoon hard nodig.

L.O.V.E. 35-jarig bestaan

Volgend jaar bestaat de L.O.V.E., een van de grootste lokale omroepen van Nederland, 35 jaar. Daarmee is de L.O.V.E. een van de omroepen die het, het langst hebben volgehouden in Nederland. Een ding is zeker, de omroep wil deze 35e verjaardag met de hele gemeente vieren. ‘Dit is een prestatie waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Volgend jaar wordt een feestjaar. Onze verjaardag willen we met iedereen vieren. We verdienen allemaal wel weer wat gezelligheid. En hopelijk kan er volgend jaar weer meer en kunnen we leuke dingen voor- en met onze inwoners organiseren. Maar eerst zorgen dat we deze crisis doorkomen met elkaar’, aldus het bestuur.

Donateur worden

Ondertussen kan nu ook iedereen gewoon donateur worden. Wilt u ons een helpen? Dat kan! Geef de L.O.V.E. een TIKKIE of doe een overschrijving. Maak uw bijdrage over naar het nieuwe IBAN-nummer: NL79 RABO 0354 0477 60 . Dit kan via iDeal, deze websit of de LOVE-app. Ook kunt u via TIKKIE betalen; zie hieronder de QR code om direct te betalen. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.