De L.O.V.E. tijdens de coronacrisis

25 maart 2020, 08:54 uur

Onze omroep blijft ook tijdens de coronacrisis doordraaien. De gemeente doet nu meer dan ooit een beroep op ons om u via onze mediakanalen zo goed mogelijk te kunnen informeren. Ook voor bijvoorbeeld de ouderen in onze gemeente is het in deze tijd extra fijn om iets vertrouwds te horen en/of zien op radio en televisie.

Maar ook bij de omroep ontkomen we er niet aan dat we tegen beperkingen aanlopen in deze roerige tijd. Normaliter als er iets stuk gaat in ons uitzendsysteem is een onderdeel om het probleem te verhelpen zo besteld en in huis. Nu duurt dit aanzienlijk langer, waardoor het kan voorkomen dat eventuele problemen met beeld en/of geluid minder snel opgelost kunnen worden.

Ook hebben wij als omroep, draaiende op louter vrijwilligers, programmamakers onder ons die in de zorg werken en daar momenteel harder nodig zijn dan bij de omroep. En wij hebben vrijwilligers onder ons die onder de ‘risicogroep’ vallen. Zij blijven begrijpelijkerwijs thuis en zijn niet inzetbaar voor de omroep.

Wij blijven dus voorlopig zeker uitzenden. Er ontstaan bij ons zelfs mooie initiatieven, zoals bijvoorbeeld het nieuwe tv-programma L.O.V.E. Update. Toch zal het voorkomen dat sommige radioprogramma’s tijdelijk worden opgenomen i.p.v. live uitgezonden, dat een programma tijdelijk door een andere presentator wordt gepresenteerd of zelfs dat een programma tijdelijk stopt en ons non-stop systeem die uren overneemt.

Wij hopen op uw begrip en wensen iedereen heel veel sterkte de komende tijd.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.