Edam – EVC heeft een volgende zure nederlaag geleden. Thuis tegen Zandvoort werd met 2-3 verloren. Een nederlaag die te danken is aan de slappe start waarin de Edammers al na 16 minuten met 0-2 achter stonden.

In de 10e minuut viel uit een hoekschop de 0-1 en niet veel later uit het niets de 0-2. Vlak daarna miste Zandvoort een grote kans op de 0-3 en dat was het kantelmoment in de wedstrijd. EVC was de slappe start te boven en ging veel beter voetballen.

Aansluitingstreffer

In de 27e minuut viel de aansluitingstreffer. Didier Karregat zette goed door en legde terug op Vincent Wissels die vanaf de doellijn de 1-2 binnen tikte. Brian Rossenaar was hierna dicht bij de gelijkmaker, maar van buiten naar binnenkomend ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Tweede helft

In de tweede helft maakte Eric Tol zijn rentree en dat zorgde voor meer dreiging richting het doel van het ervaren Zandvoort. EVC was de bovenliggende partij, maar het bleef oppassen bij de uitvallen van Zandvoort met in de voorhoede de levensgevaarlijke Bud Water, die overigens in de eerste helft prima werd bestreden door Nourdin Rezzak.

Gelijkmaker

In de 55e minuut viel de dikverdiende gelijkmaker toen Jeffrey Karstens de bal diep op Brian aan de zijkant gaf. Die liep de back van Zandvoort eruit en legde vanaf de achterlijn terug op Huub van Maanen die van dichtbij raak binnen tikte, 2-2.

Doelpunt valt aan andere kant

Zandvoort was rijp voor de genadeklap en als de bloedirritante grensrechter van Zandvoort een volgende aanval niet wederom onterecht had afgevlagd, had zomaar de 3-2 kunnen vallen. Nu viel het doelpunt aan de andere kant. Handenbinder Water was uitgeweken naar links en promoveerde een dieptepass ineens in de verre hoek tot doelpunt 2-3.

In het restant van het duel kreeg EVC de gelijkmaker niet meer op het scorebord. De grootste kans was voor Mark Uijlenhoed die alleen op de doelman af ging, maar de bal net niet lekker mee kreeg om goed uit te kunnen halen. Nu belandde zijn lob met links in de handen van de doelman. Een schot van Eric net naast en een aantal keren dreigend in het strafschopgebied waar de bal maar niet goed wilde vallen. Eindstand 2-3.

EVC is volgende week vrij en daarna volgen twee inhaalzaterdagen, waarin de Edammers oefenen tegen Spartanen (thuis) en Monnickendam (uit). Op 4 maart is dan de eerstvolgende competitiewedstrijd thuis tegen FC Weesp.

Opstelling EVC: Sjors Out, Jan van Straaten, Niek van Diepen (a), Vince Mens (70. Quino Idsinga), Nourdin Rezzak, Mark Uijlenhoed, Didier Karregat, Jeffrey Karstens, Huub van Maanen, Vincent Wissels (46. Eric Tol), Brian Rossenaar.