Zorko en Scherpenzeel trainersduo Meisjes B1 handbal

26 mei 2020, 08:38 uur

Het trainersduo Bozidar Zorko en Valerie Scherpenzeel heeft komend seizoen de leiding over de Meisjes B1 van KRAS/Volendam. Na een succesvol seizoen met de C1 – met wie zij ongeslagen kampioen werden – werken zij met dezelfde groep verder naar het doel de jeugd aansluiting te laten vinden met de dameshoofdmacht.

“Voor de jeugd is een goede opleiding en de ontwikkeling van topsportmentaliteit belangrijk”, vertelt Zorko. “De druk was best hoog, maar het streven iedere speelster te verbeteren en het teamverband versterken was duidelijk. De meiden zijn technisch en mentaal gegroeid en lieten dit in wedstrijden zien. Hard trainen, plezier in het spel en teamspirit heeft tot het kampioenschap geleid. Dat is de kers op de taart en hebben de meiden dik verdiend.”

Verder bouwen

Het grootste deel van de selectie stroomt door naar de B-jeugd en vormt een groep met de speelsters die voor het tweede jaar in deze leeftijdscategorie vallen. Zorko: “Afgelopen seizoen is het fundament gelegd. Dit jaar is het doel hierop verder te bouwen richting een toekomstig team in de A-jeugd. Dat proces zal tijd nodig hebben. Een speelwijze met een sterke verdediging, snelle omschakeling en variatie in de aanval moet leidend zijn.”

Ook Scherpenzeel heeft zich afgelopen seizoen laten gelden en zal zich opnieuw inzetten een hecht team te creëren. Hier wordt niet alleen gewerkt aan teamdoelstellingen, maar ook persoonlijke doelen. “Ik heb het volste vertrouwen in de meiden. Ze kunnen en willen weer een stap vooruit zetten en het is belangrijk daar plezier in te houden.”

De trainingen zijn inmiddels weer hervat en daarmee ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In deze fase ligt de focus op het opbouwen van kracht en conditie. Loop- en conditietrainer Timo Beemster ontfermt zich over het team voor de lichamelijke fitheid.

Bron: handbalvolendam.nl

Bozidar Zorko en Valerie Scherpenzeel / Foto: handbalvolendam.nl

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.