FC Volendam heeft een knappe zorgeloze zege geboekt op FC Eindhoven. Gijs Smal (2x), Nick Doodeman en Fransesco Antonucci maakten de doelpunten: 1-4. Daarmee blijft de ploeg van Wim Jonk op pole position voor de periodetitel, die volgende week wordt vergeven.

De Volendammers voerden met nog twee wedstrijden de lijst aan in de tweede periode. Met FC Eindhoven en MVV te gaan was de periodetitel dus binnen handbereik voor de ploeg van Wim Jonk. Toch wilde de trainer daar niet teveel over praten voorafgaand aan de wedstrijd: “We proberen van wedstrijd tot wedstrijd te kijken”, was hij duidelijk.

Doelpunten FC Volendam

Na vijftien minuten slordig voetbal vloog de eerste echte kans van de wedstrijd erin. Linksback Gijs Smal kreeg de bal aangespeeld door Francesco Antonucci en twijfelde geen moment. Hij schoot hem in de rechterhoek en zo stond het binnen de kortste keren 0-1.

Een serie van kansen volgde voor Het Andere Oranje. Nick Doodeman liep samen met Martijn Kaars op doelman Swinkels af, maar ze kregen de bal er niet in. Vervolgens mocht Micky van de Ven vrij uithalen na een corner waar niemand wat mee deed. Dat schot ging hoog over. Derry John Murkin zorgde ervoor dat de meegereisde Volendammers konden juichen. De aanvaller legde af op Smal, die zijn tweede van de avond kon maken met een beheerst schot.

Murkin had vier minuten later de 0-3 op zijn schoen, maar miste op een manier die je vooral in blooper-video’s ziet. Met doelman Swinkels al geklopt hoefde hij een voorzet alleen nog in het lege doel te werken, maar de Engelsman zag tot zijn afgrijzen dat de bal overvloog.

Nick Doodeman was de man die het duel besliste, acht minuten na rust. Na goed voorbereidend werk van Antonucci mikte hij diagonaal binnen. Om het nog erger te maken voor de Eindhovenaren speelde Bart Biemans doodleuk terug op doel, zonder daarbij naar Swinkels te kijken. Wonder boven wonder rolde de bal op de paal, tot opluchting van de keeper.

Het werd zelfs 0-4 door Antonucci. Met een bekeken schuiver in de linkerhoek maakte de Belg het feestje compleet. FC Eindhoven deed nog iets terug met de 1-4 door Youri Roseboom, maar daar bleef het bij.

De Volendammers zijn nu dus slechts één zege verwijderd van de periodetitel. Volgende week is MVV de tegenstander in Volendam.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Vermeulen, Peijnenburg, Biemans, Makasi; Lopes (Van der Sande/70), Essikal, Bourard; Daniëls (Van den Eynden/46), Cicilia, De Rooij (Roseboom/65).

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga, Visser, Van de Ven, Smal; Antonucci, Plat, Vlak; Doodeman, Kaars (Deul/68), Murkin (Johnson/74).

Bron: NH Nieuws