Zevenklapper voor FC Volendam tegen FC Dordrecht

24 oktober 2020, 10:18 uur

Na overwinningen tegen Jong PSV en Jong AZ stond voor FC Volendam vrijdagavond het duel tegen FC Dordrecht op het programma. In de basisopstelling viel een wijziging te noteren ten opzichte van de winstpartij in Wijdewormer: Samuele Mulattieri was in de spits de vervanger van Martijn Kaars. Het bleek een goede zet, want de Italiaan was gelijk goed voor twee treffers. Het bleek uiteindelijk de opmaat naar een reuzenoverwinning: 7-1.

In de laatste drie speelronden scoorde de ploeg van trainer Wim Jonk liefst achttien keer, waardoor de weg omhoog is ingezet. Ook Jong Ajax hield op bezoek bij MVV huis.

Dankzij goals van Francesco Antonucci, Derry John Murkin (twee), Samuele Mulattieri (twee), Martijn Kaars en Dean Ruben James kon FC Volendam eenvoudig uitlopen naar een ruime zege. Daar kon de tegentreffer van Giovanni dos Santos niets aan veranderen. Volendam moest vier speelronden wachten op de eerste zege, maar is inmiddels volledig warmgedraaid. Tegen Jong PSV (5-1), Jong AZ (2-6) en dus FC Dordrecht scoorde de ploeg er op los.

Jong Ajax volgde het voorbeeld van de provinciegenoot door met 1-5 te winnen op bezoek bij MVV. Het betekende de derde zege op rij voor de Amsterdamse beloftenploeg. Ook NEC en Telstar pakten de drie punten, maar deden dat beduidend minder overtuigend. NEC versloeg Go Ahead Eagles met 2-1, terwijl Telstar met 2-0 te sterk was voor Helmond Sport.

Bron: FC Volendam & Voetbal

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.