Zaanse burgemeester pleit voor betere naleving coronamaatregelen in Zaanstreek-Waterland

19 maart 2021, 11:37 uur

In de regio Zaanstreek-Waterland worden de coronamaatregelen steeds slechter nageleefd, zegt burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming. Het aantal inwoners dat niet in quarantaine gaat als dat nodig is, is lager dan in de rest van het land. De avondklok wordt veelvuldig genegeerd en inwoners zoeken de grens op met feestjes thuis of in een gehuurd vakantiehuisje schrijft het NoordHollands dagblad.

Het resultaat is dat Zaanstreek-Waterland net als aan het begin van de coronacrisis weer met het hoogste aantal besmettingen van het land zit: 346 per 100.000 inwoners. Daar komt bij dat de bereidheid tot vaccineren in Zaanstreek-Waterland kleiner is dan elders.

Dit heeft als gevolg dat de ziekenhuizen in onze regio nog altijd vol liggen. Volgende week wordt zelfs een noodplan opgesteld voor het geval ziekenhuizen in onze regio geen patiënten meer kunnen laten overplaatsen naar ziekenhuizen elders in het land, omdat ook deze overbelast zijn. Jan Hamming roep dan ook met klem op om de coronaregels beter na te leven en zo een doemscenario in ziekenhuizen te voorkomen.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.