Volendam – Het schikkingsvoorstel van de onafhankelijke aanklager amateurvoetbal is binnen bij de zaalvoetballers van RKAV Volendam na de vechtpartij in de wedstrijd tegen ZVV Eindhoven op 18 februari. De Volendammers krijgen een berisping. ZVV Eindhoven is schuldig aan het staken van de wedstrijd en krijgt twee punten in mindering.

RKAV Volendam krijgt die berisping omdat de club niet voldoende zou hebben gedaan om de orde te handhaven en te voorkomen dat er supporters het veld opkwamen.

Bij een 0-0-stand werd de wedstrijd in de vijftiende minuut gestaakt en ontstond er een vechtpartij. Daarbij kwam ook een deel van het publiek het veld op. De scheidsrechters besloten de wedstrijd te staken.

Schorsingen

Verder wordt Volendam-speler Robin Kwakman voor drie wedstrijden geschorst. ZVV Eindhoven-speler Kamal el Hassani wordt voor drie maanden geschorst. Hij zou buiten een duel om de bal om iemand hebben geslagen.

In verweer

RKAV Volendam en ZVV Eindhoven laten weten dat het voorstel net binnen is en ze nog moeten overleggen of ze de schorsing accepteren. Binnen drie werkdagen moet er verweer worden aangetekend.

Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend.

(Bron: NH Nieuws – Thomas Brood)